+31 (0)6 43 04 76 20
info@arohamassagetherapie.nl

Soorten massages


Triggerpoint therapie is een vorm van drukpunt massage (te vergelijken met shiatsu), waarbij de lokale triggerpoints intensief behandeld worden door deze met duimen, vingers, handen of ellebogen in te drukken. Door de druk ontspant de spier waardoor de doorbloeding weer op gang komt en de afvalstoffen weer afgevoerd worden. De pijn zal hierdoor afnemen, vaak al na de eerste behandeling. Na 3-4 behandelingen zijn de meeste pijnklachten verholpen. Bij chronische klachten zijn er meer behandelingen nodig.

Van toepassing op de volgende klachten en doeleinden:
Alle stressgerelateerde klachten, zoals RSI, nek/schouders, migraine, whiplash, frozen shoulder, slijmbeursontstekingen, sportblessures, spit, isschias, carpaal tunnelsyndroom, fybromyalgie, restless legs.

Duur behandeling:
Vanaf 30 minuten. Afhankelijk van je klachten en wensen.

Shiatsu is een vorm van drukpuntmassage met als doel de blokkades in het lichaam op te heffen. Bij een behandeling wordt het gehele lichaam behandeld, zodat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt en eventuele energieblokkades verdwijnen. Hierdoor komt je lichaam weer in balans komt en worden je afvalstoffen afgevoerd. Gevolg is dat je na de behandeling heel erg ontspannen, energieker en opgeruimd voelt. Deze behandeling kan over gemakkelijk zittende kleding uitgevoerd worden of op de huid.

Van toepassing op de volgende klachten en doeleinden:
stress, slapeloosheid, geestelijke en lichamelijke spanning, hoofdpijn, vermoeidheid, ademhalingsproblemen, restless legs.

Duur behandeling:
vanaf 45 minuten. Afhankelijk van je klachten en wensen.

In tegenstelling tot de therapeutische massagevormen (triggerpoint, shiatsu en triatsu) is de ontspanningsmassage geheel gericht op het bereiken van totale rust en ontspanning. Veel mensen hebben een stressvol leven, waarbij ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft momenten van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. Voor de massage gebruiken wij biologische massage olie verrijkt met etherische olie voor de geur. Je kunt zelf uit een aantal geuren kiezen die bij je stemming van dat moment passen. Indien gewenst kunnen er tijdens de ontspanningsmassage ook andere technieken gebruikt worden, die gericht zijn op het behandelen van pijnlijke punten in het lichaam.

Van toepassing op de volgende klachten en doeleinden:
spanning, stress, slapeloosheid, ademhalingsproblemen.

Duur behandeling:
vanaf 30 minuten.

Sportmassage is een combinatie van verschillende massagetechnieken die gericht zijn op het behandelen van sportgerelateerde klachten en blessures. De basistechniek bestaat uit het stevig kneden en masseren van de spieren. Vaak ook met massage olie. Bij dieper gelegen klachten zullen er ook wat drukpunten gebruikt worden om de spieractiviteit te verbeteren. Je regelmatig laten masseren kan er aan bijdragen dat blessures worden voorkomen, die anders veroorzaakt zouden kunnen worden door intensief gebruik van de spieren. Sportmassage is dus goed voor de behandeling van sportgerelateerde klachten, maar ook ter preventie van blessures.

Van toepassing op de volgende klachten en doeleinden:
sportblessures, stramme spieren, slechte doorbloeding.

Duur behandeling:
vanaf 30 minuten. Afhankelijk van je klachten en wensen.

Stoelmassage is een korte massagebehandeling op basis van triggerpoint therapie en shiatsumassage. De massage duurt minimaal 20 minuten, gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen stoel. Hierbij behandelen wij het gehele bovenlichaam zoals hoofd, nek, schouders, rug, heupen en armen. Hierbij wordt over de kleding heen gewerkt. Stoelmassage is vooral gericht op bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van stress- en werkgerelateerde klachten zoals RSI. Het is een zeer effectieve manier om de bloedcirculatie te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Na de stoelmassage voel je je weer ontspannen en in balans. Meer lezen over de stoelmassage?

Geschikt voor volgende klachten en doeleinden:
(werk)stress, RSI, nek/schouderklachten, hoofdpijnen, pijn in handen en vingers.

Duur behandeling:
vanaf 20 minuten.

Triatsumassage is de koning onder de massagetherapie├źn. Een triatsubehandeling duurt minimaal 90 minuten, waarbij wij (eventuele) klachten, spierknopen, en blokkades wegmasseren met Triggerpointtherapie om daarna met shiatsu de energie weer in goede banen te leiden. Het resultaat is dat je lichamelijke klachten effectief behandeld worden, de balans in je lijf hersteld wordt en je geest zich helemaal ontspant. Aroha is specialist in Triatsumassage.

Van toepassing op de volgende klachten en doeleinden:
alle stressgerelateerde klachten, zoals RSI, nek/schouders, migraine, wiplash, frozen shoulder, slijmbeursontstekingen, sportblessures, spit, ischias. Tevens geschikt bij slapeloosheid, geestelijke en lichamelijke spanning, hoofdpijn, vermoeidheid, ademhalingsproblemen.

Duur behandeling:
vanaf 90 min.

Soorten massages/